Ενθρόνιση νέου Καθηγουμένου στην Ιερά Μονή Μακαριώτισσας

Εσπερινός στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης- Ενθρόνιση νέου Καθηγουμένου

Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε η ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, πανοσ. αρχιμανδρίτου π. Θεοδοσίου Δαμόπουλου, ο οποίος, μετά την κοίμηση του μακαριστού π. Νικοδήμου Ζιαμπάρα, εξελέγη νέος Καθηγούμενος, κατόπιν των εκλογών που πραγματοποιήθησαν την  2α Μαΐου 2019 στην Ιερά Μονή, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Παναγία που είναι η ανόρθωση και σωτηρία των ανθρώπων. Επίσης, αναφέρθηκε στον μακαριστό Ηγούμενο της Μονής π. Νικόδημο Ζιαμπάρα και στο έργο που επετέλεσε στη Μονή με την εκ βάθρων ανακαίνισή της, αλλά και στη βοήθεια που προσφέρει η Μονή στα ιδρύματα της Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο νέο Ηγούμενο δύναμη, υγεία και κάθε θεϊκή ευλογία.

Ο πανοσ. Καθηγούμενος π. Θεοδόσιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα της Μονής π. Νικόδημο. Στον Εσπερινό συμμετείχαν Ηγούμενοι Ιερών Μονών, κληρικοί και πολυάριθμοι πιστοί που κατέκλυσαν την Ιερά Μονή για να τιμήσουν την Παναγία και να ευχηθούν στον νέο Καθηγούμενο.

imtl.gr

Σχετικά